pomáhať netreba, myslím že je v dobrých rukách. V zásade, ten kto chce kvalitne údené, ten si údi sam doma, a ešte si môže nastaviť chuť údeného výberom dreva (iná chuť sa dá dosiahnuť na ihličnatom dreve a iná na listnatom a potom ešte rôzne druhy drevín pripadajú do úvahy podľa chuti). To že v hypermarketoch predávajú srajdy, tak ten kto chcel už dávno zistil, koniec koncom predáva sa to skoro po celom svete. A to, že mamľasov je všade dosť o tom sa tu predsa nebudeme dohadovať, nie tak dávno tu bola aféra z metanolom, z posypovou soľou, z kuracím mäsom... atď.
su to blbci. celkovo slovaci ako narod su blbci a nechaju so sebou mavat. je to nasa narodna crta. hlavne sa treba tych nimandov spytat, ze ake jedla mame zaregistrovane u EU ako nase charakteristicke. hned na prvom mieste je spekacik. spekacik ako narodne jedlo plne vystihuje podstatu slovenskeho naroda. lebo historia spekacku nema so slovenskom nic spolocne. je to aususovy mäsovy vyrobok s nejasnym podielom mäsa, ktory vznikol za bolsevikov. slovaci upustil od poctivych klobasok, jaternic, tlacienky a podobne a nechali si do hlavy implantovat blbost,ze spekacik je nas slovensky charakteristicky gurmansky zazitok.
podobne to je aj so slaninou. slaninu zo slovenska zasadne nedovazam a nekonzumujem, lebo je to odpad. kupujem poctivo zaudenu slaninu bud v nemecku, rakusku alebo v alsasku. uvidime co bude po 1.9.
mnjo, slovaci su akysi divny protofasisticky stat, nejak zvlastne to maju zadratovane v hlave, ich akousi cudnou snahou je posadnutost mocou /to povedal pred casom niekto mudrejsi ako ja, aj ked to bolo myslene povodne len na jednu skupinu ludi/ hadam vo vsetkych podobach
zdravá strava je zdravá strava. ale kvalitné údené (ktoré som mimochodom už nejedla dlhé roky práve preto. lebo v obchodoch je len paródia na údené) je mňamka. Veď nemusí byť každý deň:-) Stačí na sviatky.
že mám v príbuzenstve sedliakov, ku ktorým občas prídem a áno, aj na zabíjačku - a naozaj nedám dopustiť na domáce údené... tu by som rád upozornil, že sedliak je ten, kto robí na poli, či chová dobytok - pretože tí, čo reagovali sú "sedláci" - to je taký, čo má klapky na očiach a vidí len to svoje - a v takej úbohej malosti rozmýšla inak - poväčšine závistlivo (a z toho samozrejme aj žiarlivostná nenávisť plynie) nenechaj sa znechutiť, veď nakoniec na idnes som chodil aj kvoli tebe a viem, že na také typy si človek ťažko zvykne, bo sú všade... ;)
Clovece neblbni! Nech ho to ani nenapadne! Takych fajnych, priamych synkov jak je on, je zufalo malo; co mam potom citat? Vacsina ostatnych blogov je doslova 'o ničom'.
Minule si spomynal tam u vas nejake fajne masiarstvo, ktore asi bude potom pre nas nieco ako Mroslavova zeme tam pre toho sevca ;) Tak daj nejaky kontakt a nechaj zdravych slovakov, nech sa sa tou burgynou kombinovanou s tofu polystyrenom aj zadavia...
Dobrý človek Větvička kecal jak malé vrány "chemické bláto budou papat" Češi i Ostravaci, nemajú výnimku ako "slovenskí poddaní", skrátka nezáleží im tak na klobásach. 13.12. 2014 Slovensku EK povolila výnimky z obsahu PAU pre tradičné údenie: "Článok 1 Zmena nariadenia (ES) č. 1881/2006 V článku 7 nariadenia (ES) č. 1881/2006 sa pridávajú tieto odseky 6 a 7: „6.Odchylne od článku 1 môžu Írsko, Španielsko, Chorvátsko, Cyprus, Lotyšsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovenská republika, Fínsko, Švédsko a Spojené kráľovstvo povoliť uvádzanie na svojich trhoch tradične údeného mäsa a údených mäsových výrobkov, údených na ich území a určených na spotrebu na ich území s hodnotami PAU vyššími ako hodnoty stanovené v bode 6.1.4 prílohy, za predpokladu, že uvedené výrobky sú v súlade s maximálnymi hodnotami obsahu platnými pred 1. septembrom 2014, t. j. 5,0 μg/kg pre benzoa)pyrén a 30,0 μg/kg pre sumu benzoa)pyrénu, benza)antracénu, benzob)fluoranténu a chryzénu." (Nariadenie EK č. 1327/2014) a kdeže je Česká republika? alebo Nemci? Nechcú zadymené údené mäso ani klobásy? Nesnažili sa...
...však perex tu zrušili...